Viața pe Marte și Pământ: similitudini și evoluție
1 October 2016
Inteligenţa artificială şi evoluţia speciei umane – conferinţa de astăzi de la ora 17.00, de la librăria Humanitas Kretzulescu
2 October 2016

Final de festival – Zilele Ştiinţei la Râşnov

Pentru prima dată la Râşnov se organizeaza Zilele Ştiinţei, eveniment afiliat la Bucharest Science Festival, primul festival din România dedicat cunoaşterii ştiinţifice şi tehnologice.

Astfel, timp de 5 zile, începând de joia trecuta şi până azi, copiii şi tinerii au putut participa gratuit la ateliere practice şi experimente despre sursele de energie, cursuri şi ateliere de bandă desenată cu tematică spaţială, ateliere de modelaj planete şi proiecţii de film documentar şi ficţiune cu tematică ştiinţifică.

„Este prima iniţiativă de acest gen la Râşnov şi ne dorim să aducem ştiinţa mai aproape de sufletul copiilor şi al tinerilor. Cu siguranţă că acest eveniment este unul pilot iar ediţiile viitoare vor veni cu un program şi mai complex care va explora alte dimensiuni ale ştiinţei”, a declarat Florentina Florescu, ecolog şi specialist în educaţie al Centrului SCHUBZ din Râşnov.

Mădălina Corina Diaconu: