DOCUMENTAR: 85 de ani de la nașterea scriitorului Fănuș Neagu
5 April 2017
O carte pe zi – Cenzura
6 April 2017

ACOLADE – RAPORTUL ÎNTRE SACRU ȘI PROFAN

 

 

Emisiunea ACOLADE din 5 APRILIE 2017 vă propune o temă de mare încărcătură simbolică pentru lumea creștină, lume care sărbătorește, în luna aprilie PAȘTELE: raportul între Sacru și Profan.

 

Cum teoreticianul lor a fost Mircea Eliade, prima etapă a dezbaterii despre sacru și profan va urmări o delimitare a sensurilor celor două categorii filosofice, într-un dialog cu BOGDAN TĂTARU CAZABAN, cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor.

 

Apoi, vă propunem să audiați prima parte a unui dialog cu MIRUNA BULUMETE, de la catedra de limbă italiană a Universității bucureștene, dialog pe marginea unui volum Carlo Goldoni, recent apărut în traducere românească.

 

Despre elevi și profesori din alte timpuri, despre felul în care se exprimau ei și despre atmosfera din învățământul de altădată ne va vorbi dna prof. univ. FLORICA DIMITRESCU.

 

La rubrica Essentialia vom încheia povestea cuvântului lege.

 

Iar la revista revistelor ADRIAN ALUI GHEORGHE vă propune o lectură inedită a unor pagini din revista Conta de la Piatra Neamț.

 

Cu un minut înaintea de final vom desemna câștigătorii ediției precedente a emisiunii și vom lansa întrebările pentru concurs, la care puteți participa scriindu-ne pe adresa acoladeliterare@yahoo.ro.

 

Rămâneți alături de noi, on-line, pe www.radioromaniacultural.ro, pentru întâlnirea literară de miercuri seara.

 

Oana-Georgiana Enăchescu vă dorește AUDIȚIE PLĂCUTĂ!