REConCHILLiant : Daniela Rei Vișan în dialog cu domnul Vasile Zecheru
8 May 2021
Vocile memoriei: Lucian Blaga, ultimii lui ani
9 May 2021

Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend!

Azi este ziua veștilor bune și a faptelor ce merită aplauze așa că ne oprim cu…minte de weekend, pe rând în câteva puncte cardinale: Târgoviște- concertul extraordinar “Onoare și Recunoștință” dedicat medicilor și tuturor angajaților Spitalului Județean de Urgență. Brașov- Bibliotecarul anului 2020 se află la Biblioteca Județeană “G. Barițiu”. București – Concertul extraordinar al Orchestrei Medicilor din România. Țara Hațegului – Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului lansează GEOfood, brandul exclusivist care certifică gastronomia geoparcurilor.

Cuba ni se dezvăluie în acest weekend prin două cărți pe care le vom răsfoi împreună. Azi spunem “Siempre Cuba”.

Tot azi facem cunoștință cu un cărturar cu viaţă sfântă, cel mai de seamă ierarh al Bisericii Ortodoxe Române din Transilvania și cu un sociolog, exponent al psihologiei sociale, politolog, diplomat, doctor în Filosofie la Paris, cel care a accentuat posibilitatea românilor de a fi prezenți în marea cultură a lumii.

Spunem povestea fanariotului care a dărâmat toate prejudecățile despre fanarioți și  ne amintim că anul 2021 este “Anul Tudor Vladimirescu” . Ne auzim de la 10.00 la Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro.