Festivaluri bizare
12 April 2018
SRI LANKA
14 April 2018

Bilet de îmbarcare spre… Câmpulung-Muscel şi mai apoi… către Sri Lanka, oprindu-ne în Kandy – Regatul din munţi

Cum urci, pe drumul dinspre gară, până sus, spre Primărie, şi mai sus, spre nord, în zona nou-construită, eşti plăcut surprins la fiecare pas. Străzi înguste sau largi, cu capăt de perspectivă depărtat, riverane firului lung al bulevardului, îţi oferă privirii prea multe case frumoase strânse la un loc şi foarte multe biserici. E un oraş unde ţi-ai dori să trăieşti. Aceste este Câmpulung Muscel, oraşul care îşi prezintă azi în rezumat argumentele.

 

* * *

 

O pornim apoi spre Sri Lanka – o insula veşnic verde şi de o frumuseţe de basm din Golful Bengal supranumită şi „Ţara Aurului verde” sau Insula leilor şi a scorţişoarei. După o trecere în revistă a principalelor zone ce merită văzute, popas vom face în Kandy – Regatul din munţi, un loc de o rară frumuseţe ce se află în inima ţării, unde culturii tradiţionale i se acordă o mare importanţă.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 14 aprilie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.