LA PAS PE CALEA VICTORIEI
2 June 2017
LUCCA – UN MUZEU ÎN AER LIBER
3 June 2017

Bilet de îmbarcare spre… Covasna şi mai apoi către Italia, unde vom vizita Lucca

În 1995, o furtună a scos la iveală, în oraşul Covasna, o cetate dacică. Săpăturile au început în 1998, dar muntele se lăsa cu greu convins să-şi dezvăluie secretele. Munca  le-a fost răsplătită arheologilor, în 2013,  odată cu descoperirea unui templu în incinta fortificaţiei. Aşa începe povestea din prezent a cetăţii dacice romantic numită a zânelor.

* * *

La 13,45 nu ne oprim din drum şi ne continuăm călătoria, în jurul lumii, spre Italia, într-o zonă de şes (înconjurată de dealuri pitoreşti şi munţi), în apropierea Toscanei, în Lucca – oraşul capitală a provinciei cu acelaşi nume. Mulţi turişti care ajung în Italia, aleg să meargă în Lucca, renumit pentru peisajul de excepţie ce-l oferă, dar şi pentru obiectivele sale istorice şi turistice. Aici vom ajunge şi noi astăzi, într-un loc asemuit de cei ce i-au străbătut străzile, cu un muzeu în aer liber, în care odată ce ai pătruns, vei fi purtat într-o epocă demult apusă.

* * *

Vă aşteptăm alături de noi, sâmbătă 3 iunie, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.