Concursul internațional George Enescu, în direct la Radio România Cultural
30 August 2018
Teodora Gheorghiu înregistrează la Praga arii de belcanto cu Czech National Symphony Orchestra dirijată de Frederic Chaslin
30 August 2018

Blocați în trecere – Prezentare Fresh Start.

Ediția a III-a

1 septembrie, ora 19:00

La Reactor de creație și experiment

După o vară de ateliere, creație și experiment, rezidenții celei de-a treia ediții Fresh Start, parte din platforma Rezidențele Reactor, sunt pregătiți să ne arate rezultatul muncii lor.
Fresh Start este un program de rezidențe adresat tinerilor absolvenți de teatru, aflat la a treia ediție. Sub îndrumarea lui Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca și mentorul acestei ediții, și cu ajutorul echipei Reactor, cei șapte rezidenți au fost inițiați în producția unui spectacol prin tehnici specifice teatrului devised și în regim independent.

Sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 19:00, va avea loc la Reactor de creație și experiment prezentarea acestui spectacol, urmată de discuții cu publicul.


BLOCAȚI ÎN TRECERE
(titlu de lucru)
Un performance în trei nuanțe muzicale.

De/cu: Irina Crăiță-Mândră (regie), Bianca Trifan (dramaturgie), Camelia Neagoe (coregrafie), Dan Cristian Ioniță (muzică), Irina Sibef, Grațiela Bădescu, Andrei Han (actorie).
Mentor: Sinkó Ferenc

Pornind de la o serie de întrebări despre sine și ulterior (în procesul de lucru) diverse provocări lansate actorilor prin improvizații, spectacolul își propune să abstractizeze angoasele, vulnerabilitățile, frustrările și temerile care ne modifică inevitabil experiențele personale. Este necesar să explorăm și să deconstruim spațiul obscur în care conviețuiesc aceste frici și să urmărim felul în care noi le traversăm pentru a ne cunoaște și în ultimă instanță (re)cunoaște fragilitatea.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Recomandăm rezervarea locului aici:
https://www.biletmaster.ro/ron/Production/474203/Blocati-in-trecere

Programul Fresh Start face parte din platforma Rezidențele Reactor.
Un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

___________________________________

Mai multe detalii despre programul Reactor și despre Fresh Start puteți găsi pe www.facebook.com/ReactorCluj , www.facebook.com/FreshStartRezidente sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.