Dimensiunea științifică a artei: Filmul de weekend – Moon (2009) – în regia lui Duncan Jones
12 February 2021
CONSULTAȚII – 14 FEBRUARIE 2021: Drugs and Medicine Publicity – ediția a 6-a
13 February 2021

Ziua Darwin și semnificația ei

Din calendarul științific aflăm că pe 12 februarie 1809 s-a născut celebrul naturalist britanic Charles Darwin.

Teoriile lui Darwin au fost absolut fundamentale pentru înțelegerea vieții, așa cum o cunoaștem astăzi. Charles Robert Darwin s-a născut în 1809, în Shrewsbury, Anglia, și a fost educat la Universitatea din Edinburgh, în Scoția. El a devenit un naturalist și geolog care, în cele din urmă, a avut un impact impresionant asupra științei și a felului în care vedem lumea.

Originea speciilor prin selecție naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existență”, opera sa apărută în anul 1859, este una dintre cele mai influente cărți ale omenirii, și a fost scrisă de Darwin în urma unei călătorii în jurul lumii, făcută pe vasul Beagle. Tirajul de 1250 de exemplare al primei ediții a cărții a fost epuizat într-o zi.

Viața și munca lui Darwin influențează chiar și în zilele noastre știința și umanitatea. Teoriile sale au pregătit calea unei înțelegeri mai ample a locului nostru în univers.

În 1993, Dr. Robert Stephens a inițiat Ziua Darwin, pentru a onora realizările lui Charles Darwin, a cărui teorie a evoluției continuă să dezvăluie descoperiri inovatoare în domenii precum biologie, genetică și medicină. De asemenea, Ziua Darwin este o ocazie în plus pentru a recunoaște realizările oamenilor de știință de pe tot globul, ale căror rezultate au contribuit la progresul omenirii și la îmbunătățirea vieții noastre pe acest pământ.

Este o ocazie pentru organizații din întreaga lume să promoveze realizările cercetătorilor și să popularizeze educația științifică.

Despre alți oameni extraordinari și realizările lor aflați în episodul următor dar și pe www.calendarstiintific.ro.

Știința 360 – 12 februarie 2021

”Ipoteza vântului” a lui Charles Darwin – confirmată după 165 de ani!

Interviu cu Ancuța Bontaș, profesor de biologie, vicepreședinte ASUR (http://www.asur.ro/)