Joi, 3 septembrie, la ora 19.00, are loc o nouă lansare în seria Humanitas online&live: „Povestiri despre epidemii și vaccinuri” de Alexandru Toma Pătrașcu, un eveniment la care autorul îi va avea parteneri de dialog pe Vlad Mixich și Marian Voicu
3 September 2020
Dacă școlile nu se deschid, costurile pentru societatea nostră vor fi imense
7 September 2020

Ciprian Ciuclea – Interpretarea imaginii mediate intre stiinta si estetica, primul doctorat susținut online la Universitatea Națională de Arte București ep.1

Arta reprezintă o particulă, la fel cum neutrino interactionează cu materia si produce informație afirmă Ciprian Ciuclea, arta produce un schimb permanent de ”substanțe” cu toate celelalte domenii ale vieții.

Invitatul meu în această săptămână este Ciprian Ciuclea – artist vizual, care pe 1 septembrie a avut susținerea publică a tezei de doctorat, cu tema ”Interpretarea imaginii mediate între știință și estetică”, pentru care a obținut calificativul Excelent – Magna cum laude.

Ciprian Ciuclea (n. 1976 în Timișoara) este artist vizual interesat de proiectele interdisciplinare axate pe trăsăturile conceptuale ale receptării. Temele explorate cu tehnica cercetării artistice sunt inspirate din astrofizică, fizică teoretică, folosind contemplarea și supravegherea mediului în care trăim.

Este președintele Experimental Project, director și fondator al Bienalei Internaționale de Gravură Experimentală  și membru fondator al Societății Române de Oftalmogenetică. Ciprian Ciuclea este doctorand al Universității Naționale de Arte București cu o temă privind interpretarea realității mediate de tehnologie.

Sursa foto www.ciuclea.ro

Interviu cu Ciprian Ciuclea – artist, dr. în arte vizuale

Realizator Mihaela Ghiță