O mică parte din istoria de acum 162 de ani a românilor poate fi văzută la Muzeul Național de Istorie a României
22 January 2021
Ilustrată din Amsterdam – De la o simplă „piațetă” la „centrul lumii”
25 January 2021

Cunoscutul prezentator TV Larry King a murit

Celebrul prezentator TV și jurnalist american Larry King a murit la vârsta de 87 de ani.

Larry King a fost gazda emiunii „Larry King Live”, la postul CNN, din 1985 până în 2010. Ulterior, King a realizat emisiunea „Larry King Now”, la postul Ora TV.

Larry King era recunoscut in Statele Unite ale Americii ca fiind unul dintre cei mai mari intervievatori. A castigat un Premiu Emmy, doua Peabody Award si zece Cable ACE Award.

„Perioada de 63 de ani pe toate platformele de radio, televiziune și mass-media digitale, mii de interviuri, premii și aprecieri la nivel mondial reprezintă dovada talentului unic și durabil de radiodifuzor al lui Larry”, au declarat reprezentanții companiei Ora Media, o companie de producție King fondată împreună cu magnatul mexican Carlos Slim.

El a fost una din figurile cele mai marcante ale istoriei televiziunii americane, cunoscut pentru mânecile sale suflecate, cravatele multicolore, bretelele şi ochelarii săi cu rame mari. Într-o epocă plină de oameni de știri, King era un gigant printre intervievatorii de televiziune și o gazdă agreabilă a președinților, vedetelor de cinema și sportivilor de talie mondială.

Cu un comportament plăcut și ușor, King a perfecționat o abordare casuală a formatului de întrebări și răspunsuri, aplecându-se mereu în față și ascultându-și cu atenție oaspeții, rareori întrerupându-i. Subiectele de interviu ale lui Larry King erau un veritabil Who’s Who.

King a realizat aproximativ 50.000 de interviuri. Timp de 25 de ani a prezentat emisiunea “Larry King Live”. El a luat interviuri tuturor preşedinţilor americani cu începere din 1974, unor lideri politici, ca palestinianul Yasser Arafat, regele Hussein al Iordaniei, preşedinții ruși Mihail Gorbacio și Vladimir Putin, primul-ministru israelian Yitzhak Rabin, precum şi unor personalități sau vedete inclusiv Dr. Martin Luther King, Eleanor Roosevelt, Dalai Lama, Bill Gates, Elizabeth Taylor, Lady Gaga, Frank Sinatra, Marlon Brando, Barbra Streisand, Bette Davis, Paul McCartney, Madonna și Malcolm X.

“Tânărul scandalos din Brooklyn a avut o carieră istorică la radio și televiziune. Curiozitatea sa față de lume i-a propulsat cariera, dar generozitatea sa de spirit a atras lumea către el. Suntem atât de mândri de cei 25 de ani petrecuți la CNN, unde interviurile sale au pus cu adevărat rețeaua pe scena internațională. Plângem moartea colegului nostru Larry King”, a declarat președintele CNN, Jeff Zucker.

Larry King a părăsit CNN în 2010. Ulterior, a lansat emisiunea “Larry King Now”, în 2012, pe ORA TV, un canal pe internet plătit, fiind unul din fondatorii acestuia. A jurat să nu se retragă niciodată și să continue interviurile până când va muri.

King s-a luptat cu o serie de probleme de sănătate, suferind mai multe atacuri de cord. În 1987, el a fost supus unei intervenții chirurgicale de by-pass, inspirându-l să înființeze Fundația Cardiacă Larry King, pentru a oferi asistență celor fără asigurare. Recent, King a dezvăluit că în 2017 că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar și a fost supus unei intervenții chirurgicale cu succes pentru a-l trata. De asemenea, a fost supus unei proceduri de angină și în 2019.

Larry King a suferit și pierderi personale anul trecut, când doi dintre copiii săi adulți au murit la câteva săptămâni unul de celălalt.