Dimensiunea știintifică a artei – Dream space mechanics – O lucrare de realitate augmentată pe care o poți lua acasă – ep 3
4 March 2020
Dimensiunea știintifică a artei – Andrei Raicu omul care a dirijat o pădure – ep 4
5 March 2020

De-a arhitectura în școala mea la Știința 360


Spațiul radiofonic Știința 360 ocupat și astăzi de spațiul urban ”inteligent” – Asociația De-a arhitectura, deopotrivă oamenii și proiectele.

Astăzi despre Spațiile scolii pentru un pic de scoala despre spații…

Analizăm spatiile scolii ca sa intelegem spatiul locuit, cum ne influenteaza si cum il putem influenta, așa cum o face și proiectul De-a arhitectura in scoala mea (http://www.de-a-arhitectura.ro/)
 

Rezultate ale unor cercetari recente arată cât e de important spatiul de invatare – pentru o educatie de secol 21! Comparăm asta cu ideile de conformitate – sardele in cutie si apoi muncitori la banda de lucru… 

În studio cu Vera Marin, arhitect, dr.în planificare pentru regenerare urbană si politici de locuire, vicepresedinte al Asociatiei De/a Arhitectura și Ioana Cristina Ion, arhitect, membră a  asociației și voluntar în această organiziație. 

Vera Marin este arhitect (1991), cu un titlu de master in Dezvoltare Urbana Integrata (2001) si unul in project management (2008). Are un doctorat in planificare pentru regenerare urbana si politici de locuire (2009). 

Din 2013 este vicepresedinte al Asociatiei De/a Arhitectura, care se concentreaza pe educatia de mediu construit pentru copii, tineri si adulti. 

Din anul 2000 preda la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, iar din 2001 Vera a initiat si a lucrat de asemenea in ATU – Asociatia pentru Tranzitie Urbana – o organizatie de cercetare aplicata ce actioneaza ca un thinktank pentru politici urbane in Romania – iar rolurile sale pentru ATU au fost de trainer, consultant si coordonator de proiect pentru teme ca buna guvernare si procese participative. A contribuit ca expert sau consultant in varii proiecte de cercetare aplicata, care au dus la dezvoltarea de metodologii pentru planuri de dezvoltare urbana integrata si interventii complexe (brownfields, spatii publice din ansamblurile rezidentiale, teritorii rurale cu valoare de patrimoniu etc).

Ioana Cristina Ion este arhitectă, membră a asociației și voluntar în această organizație. ”Crescuta si educata de parinti atenti la nevoile mele”, spune IOana Cristina Ion, ”sunt un om caruia ii place sa se implice in ceea ce face, care isi ridica manecile pana la cot si se apuca de treaba cu entuziasmul celui obisnuit sa reuseasca. Am doi copii, baieti, care sper sa se implice in munca lor si sa faca cu placere orice meserie isi vor alege.

Am terminat liceul teoretic Grigore Moisil, sectia informatica, si m-am hotarat sa fac arhitectura abia in clasa a XII-a. Facultatea am absolvit-o in 2004, dupa care am lucrat ca angajat in firme micute, dar unde am invatat multe lucruri fiind implicata in proiecte diverse (in mare parte programe rezidentiale, dar ajungand si la spitale), atingand o paleta de activitati  de la proiectare propriu-zis si relationarea cu institutiile statului in obtinerea autorizatiei/ avizelorsi pana la discutia directa cu beneficiarii si urmarirea pe santier. Atat in perioada facultatii, cat si dupa, am participat la diferite workshopuri in tara sau strainatate si am facut cunostinta astfel, cu oameni de culturi diferite si cu noi metode de lucru. Asa mi s-a deschis “apetitul” spre a face voluntariat (ce pare sa mi se potriveasca cel mai bine in aceasta etapa a vietii).

Sursa  http://www.de-a-arhitectura.ro/

descrierea proiectului:

De-a arhitectura in scoala mea:http://www.de-a-arhitectura.ro/proiecte/de-a-arhitectura-in-scoala-mea/

detalii legate de inscriere: http://www.de-a-arhitectura.ro/inscrieri/inscrieri-pentru-cursul-de-a-arhitectura-in-scoala-mea/

platforma SCOALA MEA – cu proiecte deja realizate: https://de-a-arhitectura.ro/scoalamea-proiecte/