Recomandări culturale – vineri, 04 decembrie 2020
4 December 2020
Scena din cartier continuă: concerte de jazz și muzică clasică în dar de Moș Nicolae
4 December 2020

De la Micul Paris la realul Paris cu caricaturi din presa!

La Bucuresti / Micul Paris – Din cutia cu amintiri ale istoriei noastre moderne, așezate frumos, în locul gândit de organizatorii unei noi expoziții, caricaturi realizate între anii 1850-1989 vă așteaptă să le vedeți la Palatul Suțu.
„Expoziția reprezintă o flanare istorică prin efortul de a determina schimbări de mentalitate și comportamente cu ajutorul satirei, caricaturii și umorului negru, uneori. Ce poate fi mai atrăgător decât să trecem cu umor și haz pragul anilor, dintr-un an complicat și greu de înțeles, 2020, către un 2021 mai cu speranță” – afirmă Dr. Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București și coordonator al acestei noi expoziții.
 
La Paris,  noul album publicat de Reporters Without Borders salută munca abundentă a artistului Riad Sattouf. Intitulat destul de simplu, “Riad Sattouf, 100 de desene pentru libertatea presei”, albumul reunește desene originale, nepublicate, schițe sau fotografii personale ale celor care observă societatea noastră contemporană cu ochiul lor informat și plin de umor.
 
reportaj de Madalina Corina Diaconu