Lansarea catalogului Oglinzile Orientului la Muzeul Național de Artă al României
12 September 2016
Concurenți din 11 țări înscriși la concursul de canto ‘Vox Artis’
12 September 2016

‘Descoperă Arhiva Fotografică Agerpres’, la Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni în parteneriat cu Agenția Națională de presă ‘Agerpres’ prezintă la sediul muzeului expoziția ‘Descoperă Arhiva Fotografică Agerpres’.

Parteneriatul dintre Muzeul Național Cotroceni și Agenția Națională de Presă ‘Agerpres’ este unul de tradiție, concretizat de-a lungul timpului în promovarea reciprocă de imagine și colaborarea în cadrul unor proiecte expoziționale de excepție.

Agenția Națională de Presă ‘Agerpres’ a fost prezentă de-a lungul timpului, prin jurnaliștii și fotografii ei, la toate marile evenimente din istoria contemporană a României. Agenția Națională de Presă ‘Agerpres’ deține o vastă arhivă de fotografii, ce cuprinde milioane de imagini realizate din anul 1927 până astăzi. Atât arhiva de fotografie, cât și cea de știri, funcționează în cadrul redacției Documentare-Arhivă, cu rolul de a pune în valoare acest patrimoniu de știre scrisă și de imagine.

Fotografiile de presă expuse reflectă viața politică, cultural-artistică, economică, socială și sportivă a țării, dar și marile transformări și evenimente care au avut loc de-a lungul timpului. Fotografiile nu sunt retușate, ci sunt păstrate în forma originală, orice intervenție diminuând valoarea lor.

Imaginile alb-negru și color din arhiva fotografică ‘Agerpres’ sunt adevărate opere de artă, care vor conduce publicul vizitator spre o călătorie în timp, prin istoria României.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 14 septembrie — 14 octombrie 2016.

Parteneri media: Agenția Națională de Presă ‘Agerpres’, Onlinegallery.ro, TVR Internațional HYPTV, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, Vacanțe la țară, Diplomat Club, ArtOut.ro, Fundația Culturală ‘Magazin Istoric’, Redescoperaistoria.ro, Historia, Traveller Magazin, QMagazin.