Știința 360 – 12 octombrie 2021 – Noi știam de la început că pandemia este un maraton!…dar noi în continuare ne comportăm de parcă ar fi o cursă de 100 de metri
12 October 2021
ȘTIINȚA 360 – 13 OCTOMBRIE 2021 COVID, O PANDEMIE ÎN DESFĂȘURARE
13 October 2021

Dimensiunea științifică a artei: Alina Tofan – Asphyxia, eco-performance în cadrul Fusion Talks

 

Vorbim astăzi despre eco-performance și despre Asphyxia, un manifest care atrage atenția asupra poluării cu plastic dar și a faptului că plasticul face parte din viața noastră își are rădăcinile în natură și respectul pentru natură, echilibrul și bunul simț este soluția pe care Alina Tofan o pune în evidență cu performance-ul ei.

Seria de conferințe Fusion:Talks este astăzi în a 3-a zi de desfășurare. Deseară la orele 18:00 intrați pe pagina de facebook a Asociației Qolony. Astăzi, se va răspunde la întrebarea ”Who promote art&science?” – Cine promovează domeniul artă și știință?

Vor răspunde la întrebările voastre și vor povesti despre activitatea lor: Lucas Evers, coordonatorul laboratorului WetLab din Amsterdam Olanda.

Aurelie Delater – este manager al programului european S+T+ARTS și va vorbi despre susținerea pe care Consiliul Europei o oferă domeniului de artă și știință.

Laura Welzenbach – este coordonatoarea departamentului de Export al festivalului Ars Electronica, departament care se ocupă cu aplicații pe care rezultatul colaborării între artiști și cercetători le pot avea.

Și nu în ultimul rând, Miruna Amza, co-fondatoarea Asociației Scientifica, care a organizat rezidențele artistice în institutele de cercetare de la Trieste, Italia. Acum coordonează proiecte de art and science în cadrul Centrului de Interes de la Cluj.

Fusion Talks este un proiect desfășurat de Asociația Qolony, finanțat de Ministerul Culturii, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Franței  in România prin Institutul Francez și Ambasada Olandei în România.

Interviu cu Alina Tofan – ecoperformer

 

Realizator Mihaela Ghiță