Știința 360 – 17 martie 2021 – #REplasticHack: REduce-REuse-REcycle
17 March 2021
Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – 18 martie 2021 – În momentul în care virusul a intrat în celulă, într-un fel bătălia este pierdută… 
18 March 2021

Dimensiunea științifică a artei: Floriama Candea – Frunze dotate cu nano-structuri sintetice de mușchi artificiali

 

Frunze dotate cu structurile sintetice ale unor mușchi artificiali. Cu alte cuvinte niște hibrizi jumătate biologici, jumătate tehnologici. Aceasta este ideea de la care pornește Floriama Candea, bioartist, în explorarea ei din cadrul rezidențelor artistice în institute de cercetare, Fusion AIR ediția 2021. Ea va colabora cu Ionuț Enculescu, dr. fizician, directorul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor unde se studiază mușchii artificiali pentru integrarea lor în soft-roboți. Adică acei roboți capabili de mișcări și acțiuni de finețe, necesare în domeniul medical. 

În cadrul proiectului Fusion AIR patru artiști vor colabora cu 4 cercetători din tot atâtea institute de cercetare și în urma unui stagiu care va dura o lună, timp în care ideile inițiale oferite de ambele părți vor intra în creuzetul unui brainstorming, vor rezulta patru lucrări ce vor fi expuse în cursul lunii iunie.

În această seară vor fi primele prezentări publice, în direct, începând cu ora 19:00  pe paginile de facebook Qolony, Radio România Cultural și Institutul Francez din România. 

Interviu cu Floriama Candea, bioartist

http://floriamacandea.com

Realizator Mihaela Ghiță