Alianța Națională pentru Boli Rare România – 15 ani de activitate
9 August 2022
Știința 360 – 5 septembrie 2022 – Misiunea Artemis 1, ”un test, nu un eșec” 
5 September 2022

Dimensiunea științifică a artei: Patru tineri artiști români au transformat știința în artă la Fusion:AIR – Artist in Residence 2022

 

Patru tineri artiști români au transformat știința în artă la Fusion:AIR – Artist in Residence 2022.

Vineri 1 septembrie la galeria de artă contemporană MNȚRplusC de la Muzeul Național al Țăranului Român, a vut loc vernisajul expoziției Fusion:AIR – Unexpected (RE)Solutions – How the process drives the outcome.

Expoziția poate fi vizitată până sâmbătă 9 septembrie, la galeria MNȚRplusC, între orele 15:00-18:00 și sâmbătă la finisaj, între 18:00 – 21:00. Luni 5 septembrie – închis.

Tema curatorială Unexpected (RE)Solutions – How the process drives the outcome propusa pentru 2022, aduce în prim plan procesele de lucru care stau la baza creativității artistice și științifice și a metodelor angajate în practicile de atelier, respectiv de laborator. Ideile, formarea lor și felul în care sunt construite și reprezentate, sunt rezultatul unor practici sau unor metode de multe ori repetitive, uneori spontane, dar niciodată întâmplătoare.

Propunem identificarea unor tehnici ce migrează între cele două discipline, a unor caracteristici ce se regăsesc la baza ambelor tipuri de procese, a momentelor care determină schimbări de traseu în demersul de cercetare, ca fundament pentru practica colaborativă dintre artă și știință.

Artiști & Cercetători Fusion:AIR

Dorin CUCICOV (ART) & Dr. Marius ECHIM (CER)

Livia GREACA (ART) & Dr. Elena BADEA (CER)

Marina OPREA (ART) & Dr. Bogdana MITU (CER)

Marius JURCA/13m10j (ART) & Dr. Victor DICULESCU (CER)

Curatori:

Floriama CÂNDEA

Andrei TUDOSE

Fusion:AIR este un proiect organizat de Asociația Qolony si co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Reportaj de la vernisaj. 

Realizator Mihaela Ghiță