Răspunsul mondial la coronavirus: UE sprijină cercetarea în domeniul vaccinurilor cu o sumă suplimentară de 100 de milioane de euro
23 July 2020
Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – 30 iulie 2020, ora 21.10
30 July 2020

„Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță”

Marți, 28 iulie, de la ora 19:00, vă invităm în grădina Muzeului Antipa la lansarea volumului „Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță” de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, biografia unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români și un spectaculos jurnal de călătorie.

Alături de cei doi autori ai volumului, speologul Cristian Lascu și fotograful Helmut Ignat, la eveniment vor participa dr. Dumitru Murariu, directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, și Alexandru Mironov, realizator de emisiuni radio-tv de popularizare a științei și senior-editor al revistei Știință & Tehnică. Moderator: Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural.

Discuția se va opri asupra extraordinarei vieți a lui Emil Racoviță, asupra cercetărilor lui și a institutului de speologie pe care l-a înființat în 1920 și asupra unor ecosisteme puțin cunoscute, dar de o diversitate surprinzătoare: Antarctica și peșterile explorate pentru prima oară de Racoviță, apoi de alți speologi români.

Accesul se face în limita locurilor disponibile, printr-o rezervare pe adresa de email anda.visan@humanitas.ro.

Participanții la întâlnirea din grădina Muzeului Antipa vor respecta pe toată durata evenimentului regulile de prevenție sanitară:

✅ Purtarea măștii de protecție;

✅ Menținerea distanței fizice de 1,5 m între persoane;

✅ Evitarea formării de grupuri.

Verificarea temperaturii se va face la intrarea în curtea muzeului. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3° C, participarea la eveniment este interzisă.

Parteneri media: Radio România Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic

Detalii: www.antipa.ro