Recomandări culturale marți, 21 septembrie 2021
21 September 2021
Maestrul Marin Cazacu aniversat la Editura Casa Radio
21 September 2021

East-West Chamber Orchestra, Christian Badea și Kian Soltani în Festivalul „Enescu”

În cadrul Festivalului Internaţional George Enescu are loc astăzi, 21 septembrie 2021, concertul susținut pe scena Ateneului Român de East-West Chamber Orchestra, cu Rostislav Krimer la conducere. În program: Simfonia nr. 29 KV 201 în La major de Wolfgang Amadeus Mozart, Sonata a III-a op. 25 în la minor pentru pian și vioară, “în caracter popular românesc” de George Enescu, în aranjamentul orchestral semnat de Frédéric Chaslin, Simfonia de cameră nr. 2 op. 147 de Mieczysław Weinberg și Serenada op. 48 pentru orchestră de coarde de Piotr Ilici Ceaikovski. În ipostază solistică evoluează violonistul Nicolas Dautricourt.
Accesul publicului la acest concert se realizează în baza certificatului verde generat pe site-ul certificat-covid.gov.ro.
Radio România Cultural transmite concertul, de la ora 16.30; din studioul postului nostru va comenta Jeanine Costache.
Și tot astăzi se desfășoară cel de-al doilea concert din Festival al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Ungare la Sala Palatului, de această dată cu Christian Badea la conducere. De la ora 19.30, veți putea asculta „Vox Maris” de George Enescu, avându-l pe tenorul Cosmin Ifrim ca solist, Concertul op. 129 în la minor pentru violoncel și orchestră de Robert Schumann, Suita “Mandarinul miraculos” de Bela Bartok și uvertura operei “Tannhäuser” de Richard Wagner. Solistul Concertului pentru violoncel și orchestră de Schumann este violoncelistul Kian Soltani. Participă Corul Filarmonicii „George Enescu” pregătit de Iosif Ion Prunner.
Evenimentul este transmis în direct la Radio România Cultural și va fi comentat din studio de Ştefan Costache.