Oferta Muzeului Municipiului București pentru Școala Altfel 2021
21 April 2021
Recomandări culturale – joi, 22 aprilie 2021
21 April 2021

Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul partiturii lui Rossini, propunerile ONB pentru două seri de poveste

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, operă în concert, care vor fi transmise.

Sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 19:00, Opera Națională București prezintă în online „Gală Extraordinară de Balet”. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până marți, 27 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de sâmbătă, 24 aprilie, ora 19:00.

Prim-balerinii, soliștii și ansamblul de balet ai Operei Naționale București oferă o demonstrație de talent, măiestrie și excelență, iar spectacolul include momente coregrafice din repertoriului clasic universal, „Lacul lebedelor”, „Don Quijote”, „Corsarul”, „Giselle”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, „Spărgătorul de nuci”.

Duminică, 25 aprilie, începând cu ora 19:00, prima scenă lirică a țării propune spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, operă în concert. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 28 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 28 aprilie, ora 19:00.

Opera Națională București oferă melomanilor o operă îndrăgită de publicul românesc încă de la prima reprezentație, cum au fost toate operele lui Rossini. „Bărbierul din Sevilla” s-a jucat mereu cu casa închisă. „Românii preferă melodia lui Rossini”, scria jurnalistul și scriitorul Pantazi Ghica în 1874 în „Contemporanul”.