O călătorie virtuală spre descoperirea unui Maestru al Artei
30 October 2020
Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului se deschide în fața publicului din Constanța pe 31 octombrie
30 October 2020

Este oficial – Timișoara 2021 devine Timișoara 2023

Comisia CULT a Parlamentului European a votat propunerea Comisiei Europene de a amâna pentru 2023 exercitarea titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timișoara. „Orașul va avea încă doi ani să implementeze o versiune recalibrată a programului cu care a câștigat titlul și va împărți anul capitalei culturale – 2023 – cu Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria)”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii.  

Modificările cu privire la anul desfășurării evenimentelor centrale din cadrul capitalelor culturale europene au survenit ca urmare a izbucnirii pandemiei cu noul Coronavirus și a condițiilor sanitare impuse, care împiedică desfășurarea evenimentelor culturale și artistice și circulația persoanelor, în condițiile prevăzute inițial în programele culturale ale acestor orașe.

Anii celebrării Capitalelor Culturale Europene vor fi decalați astfel: pentru Novi Sad (Serbia) din 2021 în 2022, pentru Timișoara și Elefsina (Grecia) din 2021 în 2023, iar pentru cele două orașe Capitale Europene ale Culturii de anul acesta – Rijeka și Galway – extinderea perioadei de exercitare a titlului până in aprilie 2021.

Procesul de recalibrare va continua în prima parte a anului următor când se va organiza un nou apel la idei de proiecte care să consolideze programul cultural. Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii își propune să atragă idei noi de proiecte, atât de la operatori culturali din Timișoara, cât și de pe plan național și internațional.