Născut în România – Un loc de odihnă pentru toţi Regii României; Noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş invitat- arh. Augustin Ioan
13 August 2018
Festivalul WonderPuck 2018
13 August 2018

Festivalul de muzică, artă medievală și folk ediția 2018

Sub semnul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, la Sighetu Marmației se organizează în perioada 17,18,19 august, Festivalul de muzică și artă medievală, „AETERNUS MARAMOROSIENSIS” ediția a VIII-a și Gala muzicii folk – „FLOARE DE COLȚ”, ediția a VI-a.

Evenimentele vor avea loc în parcul din centrul municipiului Sighetu Marmației.

Sărbătorind Centenarul Marii Uniri, prin programul celor două mari evenimente culturale, se încearcă atragerea iubitorilor de cultură, istorie, muzică şi tradiţii, adresându-se tuturor categoriilor de vârstă și profesie din municipiu și localitățile învecinate cât și a numărului mare de turiști prezenți în Maramureș.

Pe lângă Expoziția “Medievalum”, cu materiale și ateliere specifice, organizată de“ Lupus Dacus Aeternus“, sighetenii vor fi prezenți cu 100 de cavaleri, domnițe, menestreli și Cnejii de Maramureș îmbrăcați în costume de epocă realizate la “Casa de modă Vassiliev“.

Punctul culminat al primei zile îl va constitui concertul “CENTENARIUM – Ca pe vremuri” susținut de Lupus Dacus și Grupul Iza, o încercare de îmbinare sub cupola culturii, a muzicilor străvechi din zona Maramureşului, a muzicii din Evul Mediu european, dar şi a muzicii ultimilor 100 de ani, compoziţii celebre a marilor G.Enescu, G. Dinicu, B. Bartok şi altii.

Gala muzicii folk – FLOARE DE COLȚ, ediția 2018–reprezintă unul din cele mai importante evenimente de acest tip din țară și reunește cele mai cunoscute nume ale muzicii folk din România. Sighetu Marmației este un reper național privind muzica folk prin artiștii care s-au născut sau care s-au format în Sighetu Marmației.

Pe lângă activitățiile cultural-artistice, cei prezenți vor putea vizita târgul creatorilor de artă populară și de artizanat, expoziția de fotografii de pe aleea pietonală, expozițiile Muzeului Maramureșului sau vor putea opta pentru distracțiile în aer liber oferite de organizatori.

Timp de trei zile, municipiul Sighetu Marmației va fi gazda unor evenimente de înaltă ținută artistică, de bucurie și bună dispoziție, de sărbătoarea unui an ce marchează Centenarul Marii Uniri!