Teme deschise – Locul si functia serviciului public media in era tehnologiilor comunicarii. Invitata Prof univ. Brindusa Armanca
23 October 2017
Horia Mihail revine la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio
23 October 2017

iClasă: AM O DIPLOMĂ. CE FAC CU EA?

 

Prima ediție din seria de dezbateri dedicate mediului universitar, difuzată luni, 23 octombrie, i-a avut ca invitați pe Daniela Alexe, președinta Centrului pentru Politici Educaționale, Sorin Costreie, Prorectorul Universității București și Horia Pătrașcu din cadrul Departamentul de Formare pentru Cariera Didactică și Discipline Socio-Umane Universitatea Politehnica din București.

 

Tema dezbaterii noastre a fost legătura, mai mult sau mai puțin funcțională dintre facultate și societate, raportul dintre teorie și practică, maniera în care programele universitare sunt adaptate la realitățile societății actuale și la tendințele de dezvoltare ale viitorului.

Până când se vor afla ”cu diploma la masa viitorului”, tinerii noștri au de învățat cum să capete abilitățile și atitudinile necesare adaptării la așteptările angajatorilor printre care enumerăm: punctualitatea și verticalitatea morală, precum și creativitatea și capacitatea de a lucra în echipă.

 

Emisiunea Iclasa va aborda în continuare în dezbaterile viitoare temele care îi preocupă în egală măsură pe studenți, pe profesorii lor și pe părinți.

 

Tema ediției viitoare, din 27 noiembrie va fi ”Smart Cities- smart citizens” cum pregătim orașe ”inteligente” pentru o nouă generație de cetățeni.

Foto: Daniela Alexe, prof. univ.dr. Sorin Costreie, prof. univ.dr. Horia Pătrașcu