Rolul literaturii științifice astăzi. Corina Negrea, invitată la o dezbatere despre științā, radio și literatură
25 October 2018
80 de ani de la inaugurarea ansamblului brâncușian ”Calea Eroilor” de la Târgu-Jiu
26 October 2018

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – ”Germania știe că din educație și cercetare vine bunăstarea de mâine”

Este convingerea profesorului Aurel Popa Wagner, invitatul emisiunii din această seară, după o experiență profesională de 30 de ani în mediul de cercetare german.
Absolvent al Facultății de Biochimie al Universității București și cu un doctorat în biochimie obținut, în anul 1990, la Institutul de Biochimie al Universității din Karlsruhe, Germania, profesorul Aurel Popa Wagner este astăzi prof.dr. in neuroștiințe, coordonatorul Grupului “Terapii celulare pentru accidente vasculare” de la catedra de Neurologie Vasculară și Demență a Clinicii de Neurologie a Universității de Medicină din Essen, Germania dar și Profesor universitar dr. în patobiochimie la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, coordonatorul Grupului de Neurologia Îmbătrânirii și Directorul Centrului de Medicină Clinică și Experimentală ale aceleiași universități.
 
Profesorul Aurel Popa Wagner s-a aflat recent la București, invitat la Conferința Anuală a Societății Naționale de Neuroștiințe, SNN 2018, desfășurată între 18 si 20 octombrie a.c. la Facultatea de Biologie a Universității București.
Detaliile cercetărilor sale dar și povestea parcursului său personal și profesional – în ediția din această seară a emisiunii Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe –de la 21.10 la 22.00, pe toate frecvențele Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro
Realizator Corina Negrea