PREMIERĂ NAȚIONALĂ ÎN TRATAMENTULUI AMILOIDOZEI CARDIACE
28 January 2021
Dimensiunea științifică a artei: Filmul de weekend – ”Primer” în regia lui Shane Carruth
29 January 2021

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – Invitat Florin Mircea Iliescu, doctor în genetică umană și evoluție la Institutul de educație continuă al Universității Cambridge din Marea Britanie

 

Marea Britanie ”mi-a deschis lumea”, mărturisește Florin Mircea Iliescu, doctor în genetică umană și evoluție la Institutul de educație continuă al Universității Cambridge din Marea Britanie (https://www.cam.ac.uk/), invitatul ediției din această seară al emisiunii Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe.
 
 
Pe toate frecvențele Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro, de la 21.10 la 22.00, realizator Corina Negrea
Mircea Iliescu și-a obținut doctoratul în genetică umană și evoluție la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie (2016), cu care este afiliat în continuare – predă cursuri de evoluție și genetică la Institutul de educație continuă al aceleiași universități (https://www.ice.cam.ac.uk/).
Spune că Marea Britanie i-a ”deschis lumea” pentru că, în 2004, când a ajuns la Edinburgh, ”în România, oportunitățile pentru biologie nu existau”.
Este pasionat de diversitatea oamenilor din toate colțurile planetei, spune el, astfel că cercetarea lui, pe care o face în colaborare cu  colegi din Marea Britanie, India și România, se concentrează în prezent pe evoluția genetică a diversității oamenilor în populații, cu o istorie evolutivă complexă.