Opera Națională București ne invită la „Nunta lui Figaro” și la o „Revedere muzicală”
8 February 2021
Recomandări culturale – marți, 9 februarie 2021
9 February 2021

Jazz in the Park revine în 2021 cu două festivaluri

Jazz in the Park – câștigător al titlului Best Small Festival la European Festival Awards 2019 – revine anul acesta cu o formulă nouă care înglobează două festivaluri ce se vor desfășura în perioade diferite, în locuri diferite și concepte diferite. Ambele evenimente sunt gândite astfel încât să asigure accesul publicului la concerte, dar într-un număr restrâns de persoane și în condiții de maximă siguranță, pentru a nu se pune în pericol sănătatea participanților.

„Înțelegem foarte bine situația în care ne aflăm și restricțiile asupra evenimentelor. Cred că am dovedit asta prin proiectele livrate anul trecut. În același timp, în comparație cu alte festivaluri, noi avem „luxul” de a-l adapta pe al nostru la aproape orice capacitate. Dacă vor fi permise concerte cu 100 de participanți, o să le organizăm cu aceeași seriozitate și interes cu care am organizat în trecut concerte cu mii de participanți”, a precizat Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

În perioada 24-27 iunie 2021 va avea loc Jazz in the Park – În Tot Orașul, festival ce marchează a opta ediție a Jazz in the Park, și se va desfășura în mai multe locuri din Cluj-Napoca, nu doar în Parcul Central, ca până acum. În cele patru zile de festival, în cel puțin patru zone diferite din oraș, vor exista scene pentru peste 40 de concerte și evenimente speciale din festival. Conceptual, festivalul din iunie va fi orientat spre comunitatea locală și spre dezvoltarea pieței de jazz, așa cum s-a întâmplat la toate edițiile Jazz in the Park.

Jazz in the Park – În Parcul Etnografic va fi un festival al cărui focus va cădea pe zona experimentală a jazzului. El se va desfășura în 3-5 septembrie 2021, în Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.

Construirea festivalurilor sub această formă le permite organizatorilor nu doar să ofere un mediu sigur, lipsit de riscuri pe timp de pandemie, ci și să creeze contextul perfect de care să beneficieze toți cei care vor să asculte muzică bună sau care vor să se implice în eveniment, fie că vorbim de public, artiști, parteneri sau vendori. Singura dorință a organizatorilor este ca publicul să ASCULTE.

Mai multe informații găsiți pe: www.jazzinthepark.ro, https://www.facebook.com/jazzintheparkromania.