Premii brașovene și doi autori față în față
18 October 2018
Un nou număr SAVANTGARDE!
19 October 2018

Joc și cercetare a 3-a ediție

Joi 18 octombrie Centrul Alexandru Proca, de inițiere în cercetare a tinerilor liceeni, a organizat cea de a 3-a ediție a evenimentului anual ”Joc și cercetare științifică”.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică INCDIE ICPE-CA a organizat, în parteneriat cu Liceul Teoretic Internaţional de Informatică BucureştiColegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” Bucureşti, Colegiul Naţional Bilingv “George Coşbuc” Bucureşti şi Centrul de resurse pentru educație holista al Asociației Re-Design, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii. Masa rotunda a fost un bun motiv pentru evidenţierea rolului jocului în cercetarea ştiinţifică ca vector al creativităţii şi inovării, precum si identificarea aspectelor creative ale jocului.

Aspectele abordate în cadrul mesei rotunde au vizat: jocul si cercetarea stiintifica, psihologia jocului, stimularea inovarii precum si prezentarea, diseminarea şi promovarea rezultatelor cercetărilor ştiinţifice ale tinerilor (elevi de liceu, participanţi la concursuri naţionale şi internaţionale) prin prisma jocului.

La eveniment au participat profesori, elevi si reprezentanti ai mass-media.

Centrul Alexandru Proca este o inițiativă lansată acum mai mulți ani, de dr. ing. Mircea Ignat, cercetător la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică INCDIE ICPE-CA.

Realizator Mihaela Ghiță