Asociația Română de Istorie a Presei își exprimă dezacordul privind promulgarea legii ce anulează taxa radio-tv
2 November 2016
Mircea Vasilescu (Adevărul): “…dacă se elimină taxa: se va tăia de la cultură. Căci, pentru parlamentarii români, cultura e o cheltuială inutilă”
3 November 2016

Klaus Iohannis: Dezbatere privind oportunitatea eliminării taxei radio-tv

Preşedintele Klaus Iohannis intenţionează să organizeze cel puţin o dezbatere publică la care să participe specialişti, pentru a discuta în privinţa oportunităţii eliminării taxei radio-tv.

Şeful statului a precizat că această chestiune trebuie analizată cu atenţie.

Legea care elimină o serie de taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv, a fost adoptată recent de Parlament şi se află la preşedinţie pentru promulgare.

Legea care prevede eliminarea a peste 100 de taxe, printre care şi taxa radio-tv, se află în analiza preşedintelui Klaus Iohannis, care consideră necesară o discuţie nuanţată pe această temă.

Şeful statului a precizat că în ultimele zile foarte multe organizaţii media europene, sindicate media şi asociaţii ale profesioniştilor i-au solicitat să nu promulge legea în forma actuală pentru că dacă Radioul şi Televiziunea publice ar fi finanţate de la bugetul de stat ar ajunge să fie uşor dirijate politic.

Klaus Iohannis: “Această chestiune trebuie mult mai bine discutată.

“Voi da un răspuns atunci când este termenul, cred că în 15 noiembrie, şi până atunci vreau să organizez cel puţin o dezbatere publică cu oameni din domeniu, cu jurnalişti, cu manageri din media, cu oameni din societatea civilă, să vedem dacă este mai bine să păstrăm taxa – vorbesc de radio-tv – sau este mai bine să renunţăm la ea”.

sursa: romania-actualitati.ro