Sub semnul aniversării Beethoven 250 – Gabriel Croitoru, Horia Mihail şi Vioara lui Enescu, în turneu naţional
12 October 2020
Platforma 4B – un proiect technology-friendly de protecție a mediului
12 October 2020

Let’s Do It, Romania! își continuă misiunea cu voluntari digitali

Din dorința de a păstra siguranța voluntarilor și a sănătății individuale, în contextul pandemiei COVID-19, echipa Let’s Do It, Romania! a decis ca ediția de anul acesta să fie o ediție aparte. Let’s Do It, Romania!  îi invită pe cei care doresc să fie parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze deșeurile pe care le întâlnesc în natură în aplicația TrashOut. Echipa Let’s Do It, Romania! va trimite sesizări autorităților prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile, acestea revin cu un status în ceea ce privește zonele respective.

”Trăim vremuri atipice în care siguranța și sănătatea sunt pe primul loc, iar empatia și solidaritatea ar trebui să fie cuvinte de ordine în societatea anului 2020 în vremuri de pandemie. Chiar și în acest context fragil în care ne simțim vulnerabili, grija față de natură ar trebui să rămână o preocupare constantă a fiecăruia dintre noi. Și prin gesturi simple și cu o aplicație, ne putem aduce contribuția la o țară mai curată. Și pentru că suntem optimiști, vă dăm întâlnire la Ziua de Curățenie Națională în mai 2021”, a spus Anamaria Hâncu, co-fondator Let’s Do It, Romania!.

În cele patru luni de la lansare, platforma 4B a înregistrat 5000 de utilizatori noi în aplicația TrashOut, au fost recrutați și implicați 53 de voluntari activi care păstrează legătura cu autoritățile și trimit sesizările către autorități.

Cu ocazia a 10 ani de la începuturile Let’s Do It, Romania! a fost lansată cartea Let’s Do It, Romania! – cum am reușit să mobilizăm 1.8 milioane de oameni să curețe România. Cartea spune povestea celor 10 ani de evoluție a celei mai mari mișcări sociale din România. De asemenea, explică într-un mod onest și plin de curaj cum au reușit o mână de voluntari să convingă peste 200 000 de români să iasă la prima Zi de Curățenie Națională desfășurată pe 25 septembrie 2010, dar și cum a evoluat organizația nou înființată spre 1.900.000 de voluntari mobilizați în 7 acțiuni naționale, ultima dintre ele fiind organizată pe 21 septembrie 2019, alături de alte 150 de țări de pe Glob. Cartea este disponibilă pe https://www.curteaveche.ro/lets-do-it-romania și în librăriile din țară.

La nivel internațional, anul trecut, peste 18.7 milioane de voluntari din 180 de țări au luat parte la cea mai mare mișcare civică de curățare a deșeurilor organizată vreodată – World Cleanup Day.