Oaza de muzică – dirijorul Gabriel Bebeselea si solistul Omar Massa
4 October 2016
„Recuperarea memoriei: casa George Enescu de la Mihăileni”
4 October 2016

Mădălina Dan își pune ‘Amprenta’ pe stagiunea de la Centrul Național al Dansului

Programul curatorial al Mădălinei Dan, artist asociat al Centrului Național al Dansului București în 2016, se încheie cu reactualizarea proiectului ‘Amprenta’, în cadrul căruia vor fi prezentate mai multe lucrări și colaborări ale coregrafei.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) găzduiește între 17 octombrie și 20 noiembrie 2016 performance-urile, spectacolele și discuțiile din cadrul proiectului ‘Amprenta’, ultima dintre cele trei direcții ale programului curatorial al Mădălinei Dan.

‘Amprenta’ va include cele mai recente lucrări ale coregrafei și dansatoarei, dar și spectacole și colaborări mai vechi: ‘The Agency of Touch’ (tactile performance), ‘All that mattered’ (în colaborare cu Sergiu Matis), ‘Dominic Stanca’ (în colaborare cu Ciprian Mureșan), ‘Mothers of Steel’ (în colaborare cu Agata Siniarska) și ‘(anti)aging’ (în colaborare cu Mihaela Dancs). În cadrul evenimentului mai sunt programate o discuție cu performera Alina Popa, intitulată ‘What’s at work’, și artist talk-ul cu care Mădălina Dan își va încheia programul curatorial.

‘ ‘Amprenta’ statuează artistul’, spune managerul CNDB, Vava Ștefănescu, despre proiectul inițiat de Centrul Dansului în 2008. El presupune invitarea unui coregraf care, timp de aproximativ o lună, realizează un autoportret: prezintă spectacole proprii și invită producții sau artiști care fac parte din universul său creativ. De asemenea, fiecare coregraf invitat poate organiza de-a lungul ‘Amprentei’ sale conferințe, dezbateri, expoziții sau alte evenimente pe care le consideră necesare în stagiunea CNDB.

Până în prezent, proiectul ‘Amprenta’ a presupus acordarea unui mandat curatorial coregrafilor independenți Brynjar Bandlien, Vava Ștefănescu, Răzvan Mazilu și Mihai Mihalcea, invitați să conceapă și să organizeze câte trei săptămâni din stagiunea de spectacole a CNDB.

Programul ‘Amprenta’ — Mădălina Dan este următorul:

— 17, 18, 19, 20, 21, 22 octombrie, CNDB: ‘The Agency of Touch’ (tactile performance — one on one format)

— 23 — 25 octombrie, Căminul Moses Rosen: ‘The Agency of Touch’ (tactile performance — one on one format)

— 28 octombrie, ora 19.30: ‘All that mattered’, în colaborare cu Sergiu Matis

— 30 octombrie, ora 19.00: performance ‘Dominic Stanca’, în colaborare cu Ciprian Mureșan

— 30 octombrie, ora 20.00: ‘What’s at work’ — Alina Popa în dialog cu Mădălina Dan

— 13 noiembrie, ora 19.30: ‘Mothers of Steel’, în colaborare cu Agata Siniarska

— 19 noiembrie, ora 19.30: ‘anti(aging)’, în colaborare cu Mihaela Dancs

— 20 noiembrie, ora 19.30: Artist talk Mădălina Dan

‘Amprenta’ este una dintre cele trei direcții principale ale programului curatorial al Mădălinei Dan. Celelalte sunt seria de workshop-uri pentru profesioniști susținute de profesori de la cele mai importante școli europene de dans și performance, între lunile iunie și octombrie 2016, și ‘Sezonul berlinez SODA’ (1 — 11 septembrie 2016), care a reunit spectacolele, atelierele și prezentările a patru absolvenți ai programului de master SODA (Solo/Dance/Authorship) din cadrul instituției HZT — Inter-University Centre for Dance Berlin.

Spectacolele, performance-urile și discuțiile programate în ‘Amprenta’ Mădălinei Dan vor avea loc la Sala Stere Popescu de pe Bulevardul Mărășești 80-82, cu excepția performance-urilor ‘The Agency of Touch’ din intervalul 23 — 25 octombrie, găzduite de Căminul Moses Rosen de pe Strada Jimbolia nr. 105. Accesul la spectacole costă 25 de lei (preț întreg) sau 15 lei (preț redus), în vreme ce la artist talk intrarea este liberă.

Înscrierile la ‘The Agency of Touch’ se fac doar pentru performance-urile care au loc la Centrul Național al Dansului București, la adresa ana.papadima@cndb.ro. Accesul costă 25 de lei (preț întreg) sau 15 lei (preț redus).

Mădălina Dan este laureată a Premiilor CNDB 2015. Ea a inițiat și produs o multitudine de spectacole, dezbateri și ateliere de dans. O prezență constantă pe scena de dans din România și unul dintre artiștii cei mai importanți ai unei noi generații de dansatori și coregrafi, artista a fost premiată pentru contribuția sa în dans și performance prin ateliere, laboratoare de creație și proiecte de mentorat.

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Zelist, B-Critic, Graphic Front