Recomandări culturale – marţi, 20 octombrie 2020
20 October 2020
Black Lives Matte: “Chineke! Orchestra” a creat muzică inspirată dintr-un moment iconic
20 October 2020

One Night Gallery: Tradiția se întâlnește cu digitalul în Tapiserie în realitate augmentată

Puțini sunt meșteșugarii care duc mai departe arta covoarelor tradiționale de perete și la fel de puțini sunt și tinerii artiști care le integrează în practica lor contemporană. Cu toate acestea, arta textilă este tot mai ofertantă în sectorul artelor vizuale – recuperează tehnici tradiționale, reinterpretează și adăugă elemente contemporane.

O ilustrare a îmbinării artei meșteșugului și a patrimonul material și imaterial cu noile tehnologii o reprezintă lucrarea ce va fi expusă la expoziția temporară de artă Romanian Artists Developing Alternative Realities, ce va avea loc la ROMAERO, între 22 – 25 octombrie.

Artistul vizual Mircea Popescu, alături de artista textilistă Megan Dominescu, cărora li se alătură Robin Proca (sound design) și Mișu Cojocaru (AR, parte din echipa One Night Gallery) vor prezenta publicului o tapiserie în realitate augmentată.

Asupra desenului creat de Mircea Popescu și țesut de Megan Dominescu, One Night Gallery adaugă un nou layer de tehnologie, rezultatul final fiind o tapiserie ale cărei elemente grafice vor continua povestea ilustrată într-o scenă de realitate augmentată 3D. Animația va avea o coloană sonoră dedicată, creată și montată de Andrei Robin Proca pentru a completa experiența publicului.

One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, propune un nou concept curatorial, o colaborare interdisciplinară al cărui rezultat este o lucrare originală de artă textilă, augmentată cu o animație 3D.

Biletele sunt disponibile pe www.iabilet.ro