Vocile memoriei
27 October 2019
ANIVERSAREA RADIO ROMÂNIA marcată cu fast la SALA RADIO!
28 October 2019

Orașul vorbește, astăzi, cu scriitorul Evgheni Vodolazkin, în direct la Radio România Cultural

Astăzi, 28 octombrie, Evgheni Vodolazkin, unul dintre cei mai importanți și îndrăgiți scriitori, vine în direct la Orașul vorbește, Radio România Cultural, la invitația Ioanei Bâldea Constantinescu, de la ora 10.30.

Scriitorul rus Evgheni Vodolazkin participă astăzi la ultimul eveniment programat în România, în perioada 24-28 octombrie. „Brisbane“ este cel mai recent roman al scriitorului Evgheni Vodolazkin şi a apărut în luna octombrie în colecția „Raftul Denisei“, în traducerea Adrianei Liciu. 

Tradus în peste 30 de limbi, Evgheni Vodolazkin a primit cele mai prestigioase premii literare din Rusia: Premiul Bolșaia Kinga (Marea Carte) pentru romanele Laur (2013) și Aviatorul (2016), Premiul Iasnaia Poliana (Premiul Lev Tolstoi) pentru romanul Laur (2013), Premiul Kniga Goda (Cartea Anului) pentru romanul Brisbane (2019) și Premiul Soljenițîn pentru întrega operă (2019).


Evgheni Vodolazkin este creatorul unui univers literar unic în care teme precum timpul, iubirea, libertatea și memoria sunt tratate în mod sclipitor, cu un registru stilistic al cărui ritm își păstrează intactă capacitatea de a suprinde mereu citirorul. În România, romanele lui Evgheni Vodolazkin, publicate în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, s-au vândut până în prezent în peste 60 000 de exemplare.