Dimensiunea științifică a artei: Simina  Bădică – Muzeul abandonului Ep. 2
9 November 2021
Știința 360 – 9 noiembrie 2021 – #raportuldegarda
9 November 2021

Pastila antistres – Despre ”codependență”

 

Codependența este un status emoțional și comportamental care ne afectează capacitatea de a avea o relații sănătoase. Codependența este cunoscută și sub denumirea de „dependență de relații” deoarece persoanele cu codependență formează sau mențin adesea relații unilaterale, distructive emoțional și/sau abuzive. 

……

Tratamentul se concentrează, de asemenea, pe a te ajuta să intri în contact cu sentimentele care au fost îngropate în timpul copilăriei și se axează pe reconstrucția dinamicii familiei cu scopul de a experimenta în mod real, întreaga gamă de sentimente de siguranță, încredere în sine și în ceilalți de a învăța comportamentul asertiv și nu în ultimul rând de a elibera furia acumulată de-a lungul anilor de codependență…

O zi frumoasa vă doresc!

Roxana Alexandra Popa

Psiholog clinician & Psihoterapeut 

https://authenticmind.ro/

 

*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat înainte de a implementa orice nouă tehnică psihologică, de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.

Rubrică coordonată de Mihaela Ghiță