Dimensiunea științifică a artei: Andrei Raicu – Inimă de câine, este spectacolul care mi-a schimbat destinul
9 November 2020
Știința 360: Noiembrie digital, Festivalul Internațional al Culturilor Digitale!
10 November 2020

Pastila antistres: METODA SEINFELD – ”Nu rupe lanțul!”

Metoda de productivitate Seinfeld sau altfel spus ”Nu rupe lanțul!” are într-adevăr legătură cu vestitul actor de comedie Jerry Seinfeld. 

Povestea spune că Jerry Seinfeld a fost întrebat la un moment dat despre secretul productivității sale și el a povestit despre această metodă care te obligă să îndeplinești un obiectiv zilnic pentru o perioadă lungă de timp. În fiecare zi în care îți finalizezi obiectivul zilnic, adăugi un “x” la un calendar al tău – calendarul obiectivului. În cele din urmă, îți construiești un lanț de cruciulițe care se extinde pe zile, săptămâni, sau luni. Această serie de realizări este din ce în ce mai plină de satisfacții și te descurajează de la ruperea lanțului. În cele din urmă ești în măsură să construiești un obicei pe termen lung.

……

Amintește-ti că orice schimbare măreață începe cu pași mici și cu alocare de timp. După ce ai marcat un “x” și apoi altul, chiar dacă apare tendința de întoarce la vechile obiceiuri  –  cel mai important lucru este să te gândești  la procesul în sine ca la o schimbare și promite-ți că undeva – la capătul lanțului te vei întâlni cu o noua variantă a ta, mai bună, mai performantă.

Propune-ți un scop mic/ o schimbare – printează un calendar și poziționează-l undeva la vedere – marchează durata… și intră în proces! Încearcă! Nu rupe lanțul! Succes!

O zi frumoasă îți doresc!

Roxana Alexandra Popa

Psiholog clinician & Psihoterapeut & Coach

https://authenticmind.ro/

Rubrică realizată de Roxana Alexandra Popa și coordonată de Mihaela Ghiță