Târg de Cartier Un proiect Cartierul Creativ și The Institute 4-5 decembrie, 11-12 decembrie (Str Știrbei Vodă 104- Str Cristian Cristescu nr 12)  
19 November 2021
Liszt și Strauss într-un concert cu public dirijat de Iosif Ion Prunner, cu ocazia Anului György Cziffra 100
19 November 2021

Proiect de educație și capacitare pentru fetele de liceu din România

 

Asociația Hearth lansează proiectul Equilibrium – Fete și poveștile lor în centru. În perioada 3 octombrie – 10 noiembrie și-au propus să organizeze ateliere de capacitare și dezvoltare personală pentru peste 100 de eleve din 5 județe din regiunea sud. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Atelierele au scopul de a oferi fetelor de liceu o platformă de autocunoaștere, dezvoltare personală și împuternicire în această perioadă dificilă. Ele vor fi implementate în instituții de învățământ din regiunea sud. Ulterior, poveștile și ideile lor vor inspira un podcast tematic și o expoziție de artă vizuală.

Declarație Andreea Toma, coordonatoare: ”Avem datoria și imensul privilegiu de a fi alături de peste 100 de fete din România, eleve de liceu, și de a le oferi platforma pentru a-și spune poveștile. Vrem să le transmitem că nu sunt singure, că nevoile lor sunt vizibile și importante. Sperăm să schimbăm percepțiile și de ce nu, viețile multora dintre ele prin acest proiect. Invităm publicul larg din România să fie alături de ele și de noi urmărind podcastul Equilibrium și să participe la expoziția de artă vizuală dedicată poveștilor lor.”

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Asociația HEARTH este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2017. Ne-am asumat ca misiune sprijinirea tinerilor artiști și a adolescenților în procesul lor creativ, prin intermediul activităților de mentorat și prin crearea unui spațiu fizic în care publicul țintă să beneficieze de sprijinul unei comunități de oameni like-minded și de resursele minimale necesare pentru a-și pune în practică proiectele creative. Asociația HEARTH se constituie astfel ca liant între artiști și societate.

Sediul asociației este casa regretatei scriitoare Silvia Kerim. Prin prisma admirației pe care grupul fondator o are pentru munca și moștenirea culturală a Silviei Kerim, spațiul a fost și va continua să fie o sursă de inspirație pentru toate proiectele asociației Hearth. Până acum, acest spațiu a găzduit peste 40 de evenimente dedicate studenților și tinerilor artiști aflați la început de drum.