Vocile memoriei:  În  centrul canonului           
18 April 2021
Claudia Revnic, actriță și realizator Radio România Cultural: “Pandemia asta m-a ambiționat să muncesc și să râd mai mult și, în ciuda a tot ce se întâmplă, să iubesc mai mult viața”
19 April 2021

Drept de autor: Prozatorul Cătălin Mihuleac, despre “America de peste pogrom”, romanul său reeditat anul acesta la editura Humanitas

 

“America de peste pogrom” a apărut inițial în 2014 la editura Polirom, a avut o a doua ediție în 2017, s-a tradus în limbile germană şi franceză, s-a bucurat de succes în țară şi în străinătate, dar a stîrnit şi nenumărate discuții legate de evenimentele puse în pagină. Acum, la editura Humanitas, în colecția Scriitori Români Contemporani, autorul a revăzut romanul şi l-a readus în atenție.

“Este tot ce-am făcut eu mai bun în viață”, spune despre această carte elogiată de presa internațională. Libération scria, de pildă, că “America despre pogrom” se află într-un echilibru instabil între burlesc şi gravitate, dar de o forță indiscutabilă.” Într-adevăr, e un roman de o forță indiscutabilă, cu un subiect pe măsură.

Georgeta Drăghici