S-a deschis expoziția „I-auzi corbii” la Muzeul de Artă din Bacău
20 September 2021
East-West Chamber Orchestra, Christian Badea și Kian Soltani în Festivalul „Enescu”
21 September 2021

Recomandări culturale marți, 21 septembrie 2021

Programul de astăzi al Festivalului Internațional „George Enescu” include: Concertul oferit de East-West Chamber Orchestra. Dirijor: Rostislav Krimer. Solist: Nicolas Dautricourt – vioară. Ora 16:30 la Ateneul Român.

Concertul susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare. Participă: Corul Filarmonicii George Enescu. Dirijor: Christian Badea. Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner. Soliști: Kian Soltani – violoncel și Cosmin Ifrim – tenor.

Muzeul Național al Țăranului Român prezintă, de la ora 17:00 vernisajul expoziției „Scoarțe”, care va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până pe 26 septembrie, între orele 10:00 şi 18:00.

 

Concert live al Tarafului Rutenilor, alături de Carmen Chindriș. Ora 20:00 la Teatrul de Vară „Constantin Tănase” din Herăstrău, București.

 

Minciuna lui Michelangelo – Catedrala în flăcări”, un nou roman semnat de Igor Bergler, apărut la Editura Litera va intra în librării începând de astăzi.

 

Formația PHOENIX susține concertul „Fie să renască”. Ora 20:00 la Teatrul de Vară „Radu Beligan” din Bacău.

 

Stagiunea estivală a Filarmonicii Brașov se încheie cu Săptămâna Muzicii Croate. Pe 21 și 22 septembrie vor avea loc două recitaluri susținuți de artiști din Croația. Evenimentele încep la ora 19:00 în Piața Sf. Ioan. Intrarea este liberă.

 

La Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei se deschide expoziția „Istoriile Clujului”. Expoziția aduce în atenția publicului marile evenimente care au marcat Clujul.

 

Teatrul Regina Maria din Oradea prezintă una din premierele stagiunii trecute: spectacolul „Moștenirea norocului” de Thanasis Papathanasiou şi Mihalis Reppas. Regia Radu Nichifor. Ora 19:00, la Sala Arcadia.

 

Gala Tânărului Actor de la Sibiu prezintă un maraton teatral dedicat actorului aflat la început de carieră. 6 one man/woman show-uri vor putea fi vizionate din 21 până în 26 septembrie cu începere de la ora 19:00, la Casa de Cultură din Cisnădie.

 

În perioada 20-26 septembrie cafenelele, barurile, spațiile culturale alternative din Timișoara se transformă în scene unde tineri creatori își prezintă ideile și talentul. Evenimentul denumit Cafékultour vă propune o săptămână întreagă de spectacole cu artiști din 7 țări diferite.