Made in RO: muzeu pop-up de publicitate și branduri românești dă startul unei ediții itinerante, ce se va concretiza printr-o caravană expozițională la Iași, Timișoara și Cluj-Napoca!
13 May 2021
PORTRET: Frank Sinatra – un simbol al culturii americane, un idol al lumii întregi
14 May 2021

Recomandări culturale – vineri, 14 mai 2021

Opera Naţională Bucureşti prezintă Gala Extraordinară „Libera Musica”, eveniment cultural organizat în interior adresat doar persoanelor vaccinate cu ambele doze împotriva COVID-19. Programul cuprinde lucrări de Mozart, Rossini și Verdi. Ora 19:00.

 

Asociația Interculturală Româno-Elenă „Dacia” Atena și Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează spectacolul online: „Fii Mândru Că Ești Român!” – ediția a III-a. Ora 19.30.

 

Teatrul „Stela Popescu” revine în faţa publicului său cu spectacolul „Ceapa” de Aldo Nicolaj în regia lui Dan Tudor la Sala mică a Palatului copiilor din București. Ora 19:00. Pe 21 și 28 mai va fi prezentată piesa „Femeia, eterna poveste, o poveste interbelică”, în regia lui Attila Vizauer. Ora 19:00.

 

De la ora 20:00, pe Overground Showroom va avea premiera câte un concert din seria Showroom Original Expirat. Seria continuă astăzi cu concertul Pinholes. Biletele se găsesc pe site-ul iabilet.ro.

 

Institutul Cervantes difuzează, până pe 28 mai, pe canalul Vimeo, patru documentare coproduse de artişti din Europa şi America Latină. De la ora 21:00 este difuzat filmul „În numele războiului” de Francisco Marise, coproducție Cuba-Spania-Argentina, 2018.

 

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” prezintă, în perioada 14 – 16 mai, ediția a XX-a a Festivalului Național de Umor ,,Liviu Oros” care se va desfășura în Amfiteatrul „Liviu Oros”.

 

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, în perioada 14 mai – 18 iulie, expoziția de fotografie „Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină!”, semnată de artistul Florin Ghenade. Expoziția este deschisă pentru vizitare de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00.