OPERA FANtastica prezintă turneul internațional “Romanian Music Journey” la Ateneul Român
21 October 2021
PORTRET: Ionel Tudor – dirijorul Big Band-ului Radio
22 October 2021

Recomandări culturale vineri, 22 octombrie 2021

Cu ocazia celei de-a XXI-a ediții a Săptămânii Limbii Italiene în lume, Institutul Italian de Cultură din București difuzează de la ora 18:00, pe pagina sa de Facebook a întâlnirea cu Fabio Melelli, profesor de Istoria cinematografiei la Universitatea pentru Străini din Perugia, autorul documentarului „Dante și Comedia în istoria cinematografiei”.

 

Între 21 şi 24 octombrie, arii celebre, coruri tulburătoare și conflicte dramatice impresionante vor fi prezentate în premiera spectacolului „Norma” de Bellini, eveniment cultural care le va aduce pe scena Operei Naționale București, pe Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione. Ora 18:30.

 

La Civil”, debutul premiat al Teodorei Ana Mihai, va fi proiectat în premieră absolută în România, în deschiderea Les Films de Cannes à Bucarest. Provocatoare, dure, nebune, angajate, importante, îndrăznețe, violente sau foarte derutante, cu un palmares important sau debuturi care se remarcă imediat, toate filmele de la Cannes se văd la București între 22 și 31 octombrie. Detalii și program complet pe https://filmedefestival.ro.

 

Are loc deschiderea expoziției „Carte rară din epoca domniilor fanariote” – la Palatul Suțu. În acest an se împlinesc 200 de ani de la sfârșitul regimului fanariot, care în Țara Românească a început în 1716 și s-a încheiat în 1821. Organizatorii oferă o retrospectivă a realizărilor culturale ale acestei controversate epoci.

 

În zilele de 22 și 23 octombrie, la ATP Tech Center din Baia Mare, are loc cea de-a treia ediție a festivalului internațional One Jazz Festival. Actuala ediție prezintă 14 artiști din patru țări (România, Ungaria, Bulgaria, Spania), consacrați pe plan național și internațional.

 

Duetul ERRO din Braşov, format din Georgia Gulea – nai şi Ioan-Lucian Naneş – chitară, împreună cu actriţa Nora Vlad, prezintă un recital de muzică şi poezie românească. Programul cuprinde lucrări culese de Ioan Căianu şi Bela Bartok şi compoziții ale lui Dimitrie Cantemir, în interpretarea formaţiei ERRO. Acestea vor lăsa spațiu poeziei lui Nicolae Labiş, Ştefan Baciu, Tudor Arghezi şi George Bacovia, în interpretarea actriței Nora Vlad. Ora 18:00, la Cinema One din Coresi Shopping Resort.

 

Concert simfonic al Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania”, dirijor – Tiberiu Soare, solist – Vlad Răceu (vioară). Ora 19:00, la Colegiul Academic din Cluj-Napoca.

 

Teatrul de Stat Constanţa vă invită la ultimele reprezentații care vor avea loc la sediul din Bd. Ferdinand înainte de începerea lucrărilor de consolidare a clădirii. De la ora 19:00, este programat spectacolul „Doi Tineri din Verona” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

 

Teatrul Naţional Iaşi prezintă spectacolul, „Femeia care tot uită să se nască”. Distribuția: Diana Roman, Irina Răduţu Codreanu, Anne Marie Chertic, Brânduşa Aciobăniţei, Mălina Lazăr. Spectacolul va începe la ora 17:00, la Teatru3.

 

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă, de la ora 18:00, avanpremiera spectacolului „Bibi”, conceput şi scris de Mihaela Michailov şi Radu Apostol. Spectacolul este prezentat în limba germană, cu supra titrare în limba română.