Dimensiunea stiintifica a artei – Golem incoroporated: Report – autopsia unui computer decedat partea a 4-a
26 September 2019
Despre inteligența animalelor și etica în era inteligenței artificiale – dezbateri de știință
26 September 2019

Savantgarde #81

CLIMĂ ȘI PEDEAPSĂ // NPR: Încălzirea globală. va schimba viața Pământului și, implicit, viețile a milioane de oameni. Oceanele devin tot mai calde, iar nivelul lor este tot mai ridicat, arată un raport ONU publicat ieri. Și fenomenul se accelerează + Trecutul, prezentul și viitorul schimbărilor climatice. O analiză TheEconomist.

INFOGRAFICĂ // VisualCapitalist: Um studiu comparativ, realizat pe 114 000 de internauți, arată cum folosesc rețelele sociale diferite generații: „baby boomers”, Generația X, „millenials” și Generația Z.

ÎN BĂTAIA PUȘTII // EuropaLiberă: Ursul a fost inclus pe lista animalelor care pot fi vânate + un documentar interactiv de neratat despre monitorizarea animalelor sălbatice.

SÂNGE ALBASTRU // Gizmodo scrie de o întâmplare bizară: medicația pentru durerea de măsea a unei femei i-a înalbăstrit sângele.

DESIGN // CreativeBlog: Credeați că le știm pe toate? Pantone a mai adăugat 294 de nuanțe la cunoscutul sistem cromatic care îi poartă numele.

INTERVIU // Cu cei 90 de ani împliniți, domnul Puiu Manu este cel mai longeviv autor de benzi desenate de la noi. De numele lui se leagă, printre altele, desenele de odinioară din revistele Arici Pogonici, Luminița și Cutezătorii. Un interviu cu supereroul graficii românești, în Life.

*

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. Proiect susținut de Combridge, membru Deutsche Telekom Group.