Sănătatea mintală – prioritate pe agenda publică!
16 February 2019
MetaOrganum premiat la Gala proiectelor AFCN
19 February 2019

Start pentru proiecte inovative – Comunitatea Științescu din Țara Făgărașului a deschis liniile de finanțare pentru proiecte

Științescu este un program care finanțează proiecte educaționale, care fac știința mai atractivă pentru copii.  Prin Fondul Științescu Fundațiile Comunitare îi ajută pe copii să își dezvolte pasiunea pentru știință, într-o manieră practică și care să le arate utilitatea științelor în viața de zi cu zi. 

Fondul Științescu finanțează proiecte din categoria STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), fie că ești profesor sau elev, cercetător, student sau pensionar, dacă ai un proiect care îi poate apropia pe copiii din zona Făgărașului de arte și/sau științe, intră pe www.fagaras.stiintescu.ro sau www.brasov.stiintescu.ro, pentru că s-au deschis apelurile pentru fonduri care finanțează proiecte de educație științifică.

În toată țara există 16 Fundații comunitare care organizează diferite campanii prin care se strâng bani pentru finanțarea acestui gen de proiecte. Fundația Româno-Americană a inițiat o idee care avea să devină principalul finanțator al proiectelor de știință pentru elevi. Dacă din campaniile Fundațiilor comunitare se strânge o anumită sumă de bani, Fundația româno-americană pune încă o dată pe atât, pentru Fondul Științescu. 

Apelurile pentru proiecte se deschid pe rând, funcție de cum reușesc comunitățile să se mobilizeze pentru strângerea de fonduri. Pentru anul 2019, din 15 februarie s-au deschis apelurile pentru Făgăraș și Brașov.

https://soundcloud.com/user-396758896/start-pentru-proiecte-inovative

Interviu cu Luiza Zamora coordonatorul național al fondului Științescu

Realizator Mihaela Ghiță