Buletin cosmic – Primul zbor al elicopterului Ingenuity este programat pentru 11 aprilie
9 April 2021
CONSULTAȚII – 11 APRILIE 2021
10 April 2021

Știința 360 – 9 aprilie 2021 – Centrul Operational SST din Romania testează capacitatea de sprijin pentru servicii de mentenanță pe orbită si eliminare activă a deșeurilor spațiale

Sursa foto Adrian Sonka

Centrul Operational SST din Romania testează capacitatea de sprijin pentru servicii de mentenanță pe orbită si eliminare activă a deșeurilor spațiale, arata un comunicat al ROSA, Agenția Spațială Română (http://rosa.ro/index.php/ro/noutati-rosa/stiri/60-stiri-slider/5163-centrul-operational-sst-din-romania-testeaza-capacitatea-de-sprijin-pentru-servicii-de-mentenanta-pe-orbita-si-eliminare-activa-a-deseurilor-spatiale).

sursa foto rosa.ro

A fost posibil acest lucru cu ajutorul telescopului Berthelot T04 al Institutului Astronomic al Academiei Romane, care face parte din reteaua nationala de senzori ce livreaza date in Centrul Operational de supraveghere si urmarire spatiala (COSST) din Romania, coordonat de Agentia Spatiala Romana (ROSA).

Interviu dr. Adrian Sonka, cercetător la Institutul Astronomic al Academiei Romane, responsabil cu operarea telescopului.

Sursa foto  Adrian Sonka