Dimensiunea științifică a artei – Ilustrația medicală între artă și știință – scurtă istorie a ilustrației medicale – episodul 2
21 January 2020
Dimensiunea științifică a artei – Ilustrația medicală între artă și știință – episodul 3
22 January 2020

Ştiința 360 – marți, 21 ianuarie 2020

Cu dr. Marius Geantă, preşedintele Ino Med, despre cateva dintre cele mai promițătoare descoperiri și tehnologii care vor schimba si transforma domeniul medical, așa după cum le identifică Indexul Inovării Globale 2019, de la tehnologii de scanare a creierului, pînă la medicină regenerativă. 

The GLOBAL INNOVATION INDEX 2019 ,GII, Indexul Inovării Globale (2019) este un raport al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, the World Intellectual Property Organization în parteneriat cu Universitatea Cornell din Statele Unite și INSEAD, Institutul European pentru Administrarea Afacerilor (Institut Européen d’Administration des Affaires (French for “European Institute of Business Administration”). 

Raportul identifică 5 direcții globale în care tehnologiile vor avea un impact major: accesul la bandă largă, dezvoltări în domeniul Inteligenței Artificiale și al genomului uman, schimbarea modelului de business și creșterea tendințelor de consum. 

Toate acestea vor însemna schimbări revoluționare într-o serie de domenii medicale de frontieră.

Pentru 2019, raportul GII identifică 10 tehnologii de ultimă oră care, cel mai probabil, vor revoluționa domeniul sănătății în următoarea decadă.