Festivalul Național de Literatură pentru copii „Ion Creangă” – cinci zile cu evenimente dedicate scriitorului
26 February 2021
Mărțișorul de Ștefănești face înconjurul Europei!
28 February 2021

Trei titluri celebre din repertoriul universal, pe scena Operei Naționale București

Opera Națională București prezintă în săptămâna 1 – 7 martie 2021 „Carmen” – operă în concert, „Astor Piazzolla 100” și „La Bohème”, la Sala Mare de spectacole.

Joi, 4 martie, începând cu ora 18:30, prima scenă lirică a țării propune spectacolul „Carmen” – operă în concert (fragmente) de Georges Bizet. Dacă în ceea ce privește alte lucrări părerile pot fi împărțite, în legătură cu „Carmen”, muzicologii și publicul, elita și spectatorii din balcon, specialiștii și necunoscătorii sunt toți de acord: este o capodoperă, iar filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o „una dintre cele mai originale capodopere din literatura de operă”.

Vineri, 5 martie, de la aceeași oră, va fi concertul „Astor Piazzolla 100”, o incursiune în lumea magică, plină de mister și senzualitate a creației lui Astor Piazzolla, cel care a revoluționat tangoul tradițional argentinian, creând „Tango nuevo” și de la a cărei naștere aniversăm în luna martie 100 de ani.

Sâmbătă, 6 martie, începând cu ora 18:30, pe scena Operei Naționale București va avea loc spectacolul „La Bohème” de Giacomo Puccini. Orchestra Operei Naționale București va fi condusă de la pupitrul dirijoral de către maestrul Tiberiu Soare. Spectacolul este o producție tradițională de operă, cu accent pe adevărul istoric și pe interpretarea personajelor, așa cum le-au dorit autorii. Personajele din „La Bohème” retrăiesc astfel pe prima scenă lirică a țării realitatea crudă dată de statutul tinerilor artiști în epoca lui Puccini, dar din care ei reușesc să evadeze uneori prin creație, iubire și vis.

În această primă etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu strictețe recomandările autorităților privind distanțarea socială, din cele aproape 1.000 de locuri ale Sălii Mari, vor fi disponibile la vânzare doar 30 la sută.