Dimensiunea științifică a artei: Misiunea spațială chineză a montat drapelul roșu al țării pe suprafața Lunii – Eyal Gever primul artist care a făcut artă în spațiul cosmic.
8 December 2020
Știiința 360 – Săptămâna Nobel la Stockholm – Luminile Nobel de la Stockholm
8 December 2020

Zilele Institutului Clinic Fundeni 9-10 decembrie 2020  

Provocările Pandemiei au redus numărul pacienților, dar au dezvoltat multe proiecte sustenabile

 Intrat în tradiția marilor manifestări științifice din domeniul medical românesc, evenimentul academic, intitulat generic, “Zilele Științifice ale Institutului Clinic Fundeni” va deschide porțile ediției din 2020, în data de 9 decembrie, de la ora 10. Astfel, unul dintre cele mai mari centre de servicii performante de sănătate din Europa, Institutul Clinic Fundeni din București continuă seria acțiunilor dedicate dezvoltării educației medicale continue printr-un amplu program științific ce se va desfășura exclusiv online, timp de două zile, în condițiile impuse de restricțiile cauzate de pandemia de COVID-19. 

Zilele Științifice ale Institutului Clinic Fundeni” va reuni șapte sesiuni de prezentări și dezbateri tematice ce se anunță extrem de interesante în care speakeri de prestigiu, personalități ale Institutului Clinic Fundeni și totodată, ale medicinei românești, vor prezenta aproximativ 70 de lucrări științifice ce vor reliefa noutățile pe care anul 2020 le-a adus în activitatea clinică și de cercetare științifică medicală în domenii precum: neurologia, gastroenterologia, hematologia, urologia, radiologia sau medicina internă. De asemenea, în cadrul acestor sesiuni se va pune un accent deosebit și pe noutățile apărute în activitatea de transplant renal, hepatic și medular, intervenții medicale complexe care, în ultimele două decenii, au poziționat Institutul Clinic Fundeni pe harta europeană a performanței în medicină.

Chiar dacă traversăm o perioadă extremă, sub presiunea pandemiei de COVID-19, corpul medical al Institutului Clinic Fundeni nu trebuie privat de acțiunile de dezvoltare profesională în care educația medicală continuă rămâne principalul atribut, de altfel, unul indispensabil în lungul drum spre împlinirea performanței academice și, dacă anul acesta, noile condiții impuse de noul Coronavirus SARS-CoV-2 au înlocuit centrul de conferințe tradițional cu scena online, numărul lucrărilor științifice sau al posterelor înscrise în cele șapte sesiuni ale evenimentului, precum și numărul participanților ce se anunță la fel de mare ca și în anii precedenți, vin să confirme încă o dată interesul crescut al medicilor noștri pentru cercetarea științifică și pentru noutățile aduse în activitatea clinică medicală” a declarat conf.univ.dr. Anca Coliță, manager al Institutului Clinic Fundeni din București.

La ceremonia de deschidere a evenimentului care se va desfășura de asemenea, în mediul virtual, vor fi prezente personalități de renume din mediul academic românesc, precum și reprezentanți ai anumitor asociații cunoscute de pacienți din România. Este de menționat faptul că unul dintre momentele festivității de deschidere a evenimentului va fi marcat de prezentarea, în premieră, a unui scurt film in memoriam prof.dr.Alexandru Oproiu, omagiu pe care îl aduce cu această ocazie Institutul Clinic Fundeni celui ce a fost considerat părintele școlii moderne de gastroenterologiei și care, timp de 22 de ani, și-a pus aici, amprenta performanței în medicină.

Sursă FOTO – www.icfundeni.ro