Operații de implantare intracerebrală de electrozi pentru pacienții cu epilepsie, la Spitalul Universitar de Urgență București
18 February 2020
Despre Impactul sistemelor „ciber-fizice” asupra societății și industriei în seara aceasta, la Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe
20 February 2020

2,5% din populația României nu are acces la un medic de familie în localitatea de reședință

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a dat publicității harta accesului cetățenilor români la serviciile de asistență medicală primară oferite de cabinetele de medicina familiei. Documentul cuprinde patru hărți, care ilustrează localitățile fără niciun medic de familie, localitățile cu deficit de medici de familie, localitățile cu necesar acoperit de medici de familie, precum și pe cele cu excedent de medici de familie.

Conform documentului, 328 de localități din România nu au niciun medic de familie, iar populația acestor localități reprezintă 2.52% din populația țării.

Localitățile cu cel mai mare deficit de medici sunt Galați și Vaslui, respectiv de 34 și 38 de medici de familie. Alte cinci localități (Popești Leordeni, Târgoviște, Suceava, Bârlad și Bacău) înregistrează un deficit de până la 15 medici de familie.

Din cele 3.182 de localități (comune, orașe și municipii) existente în România, mai mult de jumătate au deficit de medici de familie.Capitala este de departe orașul cu cel mai mare excedent de medici de familie raportat la numărul de locuitori (100), urmată de centrele universitare, respectiv Constanța (45), Timișoara (43), Sibiu (12), Craiova (11), Brașov (10), Cluj-Napoca (8) și Oradea (7).
Sursa FOTO – FNPMF