Prelevare multi-organ şi multi-ţesut în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr.Carol Davila”
13 January 2020
Dimensiunea științifică a artei – De la arhitectura la animatie și fluide magnetice – Ioana Trușcă
14 January 2020

”Academia Română cultivă tinerii merituoși” a fost motto-ul Școalii de vacanță a Academiei Române, organizată la București în perioada 8-12 ianuarie a.c.

14 olimpici naționali și internaționali la matematică, fizică, biologie și chimie din mai multe orașe din țară au participat la o serie de evenimente culturale și vizite în câteva institute de cercetare din București, unul dintre acestea fiind Centrul ELI-NP de la Măgurele, acolo unde emisiunea Știința 360 a organizat o dezbatere pe care vă invit s-o urmăriți în ediția de astăzi a emisiunii.

Programul a fost organizat de Academia Română, în colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“ și Centrul de cercetare ELI-NP, ambele de pe platforma Măgurele.

Elevii au participa la ”lecții susținute de academicieni, profesori și oameni de știință români: acad. Ioan-Aurel Pop, acad. Răzvan Theodorescu, acad. Bogdan Simionescu, acad. Victor Voicu, acad. Ioan Dumitrache, acad. Marius Andruh, acad. Nicolae Victor Zamfir, acad. Maya Simionescu, acad. Victor Spinei, prof. Radu Gologan. Olimpicii au vizitat laboratoare aparținând institutelor de cercetare ale Academiei Române și de pe platforma Măgurele.”, se arată în comunicatul de presă al Academiei Române. Programul educațional a inclus și ”vizionarea de spectacole la Opera Națională și la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti.

Elevii provin de la Colegiul Național „Barbu Știrbeiׅ“ și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ din Călărași, Colegiul Național „Liviu Rebreanu“ din Bistrița, Colegiul Național „Ion Minulescu“ Slatina, Colegiul Național „Mihai Eminescu“ din Satu Mare, Colegiul Național „Dimitrie Cantemir“ din Onești, Colegiul Național „Decebal“ din Deva, Colegiul Național „Gib Mihăescu“ din Drăgășani, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Ploieşti, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan“ din Alba Iulia, Colegiul Național „Petru Rareș“ din Suceava, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza“ din Alexandria.

„Școala de vacanță a Academiei Române“, program inițiat de acad. Ioan Dumitrache, face parte dintr-un proiect educațional mai amplu, ce are în vedere crearea și dezvoltarea unei relații profesionale de durată între elevii performanți din toată țara și membri ai Academiei Române.”, se mai arată în acealași comunicat.