Exploratorii lumii de mâine
8 June 2017
ARTA CA FORMĂ DE VIAȚĂ
9 June 2017

Airspace Europe 2017 – se va ține în București

Airspace Europe, unul  dintre cele mai importante evenimente din domeniul aeronautic și aerospațial din Europa, se va desfășura la București, în perioada 16-20 octombrie în acest an, sub egida CEAS.
CEAS (Consiliul European al Asociațiilor de Aeronautică și Spațiu), adună sub același scop 13 organizații din state europene, însemnând circa 35.000 de specialiști din industria aerospațială. 
 
În 6 ani, între anii 2009 și 2015, cifra de afaceri din domeniul aviației, în România a crescut de 2 ori și jumătate, același trend ascendent s-a observat și în ce privește domeniul spațial.
Interesul pentru aceste domenii aflate în plină dezvoltare  a făcut ca, cea de a 6-a ediție a conferinței Airspace Europe – 2017, organizată de CEAS, să se desfășoare în București,  în luna octombrie, la Palatul Parlamentului.
 
Obiectivul acestei conferințe este să promoveze noile viziuni și tendințe în știința și tehnologia aerospațială, în acord cu tema fundamentală din acest an: „European Aerospace: Quo Vadis?”. ”Conferința va aduce împreună atât mediul universitar, mediul de cercetare, de business dar și parteneri din domenii auxiliare, precum reparații sau operatorie pentru un schimb de idei în ce privește dezvoltarea vitoare a domeniului aeronautic și aerospațial.” afirmă Valentin Silivestru dir. gen. COMOTI, organizatorul principal al acestei conferinte.
 
Interviu cu dr.ing. Valentin Silivestru dir. gen. COMOTI