Din ultimul număr al newsletterului Savantgarde
7 May 2018
Japonia, țara soarelui răsare și a tehnologiilor emergente
8 May 2018

Cafeneaua de știință: (Aproape totul despre) Regulamentul General privind Protecția Datelor Personale

www.facebook.com/humanitascj/photos

La Cafeneaua de știință, astăzi, în direct de la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, între 19.00 – 20.00, pe toate frecvențele Radio România Cultural și video on line, pe www.radioromaniacultural.ro
La 25 mai a.c. intră în vigoare, la nivelul întregii Uniuni Europene, Regulamentul European privind Protecția Datelor Personale, mult mai binecunoscut sub acronimul GDPR, General Data Protection Regulation.

Ce prevede regulamentul și de ce este important, există o strategie de implementare europeană dar și la nivel național? Care sunt instituțiile responsabile? Există domenii ( poate) mai vulnerabile și ce drepturi avem, fiecare dintre noi, ca ”furnizori de date personale” ? …Sunt doar câteva dintre întrebările care apar atunci când vine vorba despre prelucrarea datelor personale și, concret, despre acest regulament european și la care vom încerca să răspundem în ediția din această seară a emisiunii Cafeneaua de știință.

Invitați – Andra Bucur, consilier al președintelui Comisiei pentru Tehnologia informației și Comunicațiilor din cadrul Camerei Deputaților, și Bogdan Manolea, director executiv Ascociația pentru tehnologie și Internet, ApTI.

 

Redactor Corina Negrea