Tradiția românească a Uniunii Medicale Balcanice
14 April 2017
Născut în România – Invitată Cristina Brădăţan
16 April 2017

Născut în România – Invitat,Marius Stan dr. în chimie

Marius Stan. 30296D

Oamenii de știință și artistul sunt creatori conduși, în egală măsură, de curiozitate. Folosind metode diferite, ei generează și comunică cunoștințe și emoții“, spunea dr. Marius Stan în prelegerea cu tema “Știință – Artă – Societate” pe care o susţinea în data de 27 martie a.c. în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ al Bibliotecii Academiei Române, invitatul ediţiei de astăzi a emisiunii.

Marius Stan este dr. în chimie, cercetător principal la Argonne National Laboratory, Statele Unite ale Americii şi Senior Fellow al Universităţilor Chicago şi Northwestern.

Este specializat în chimie computațională, cu preocupări în termodinamica de non-echilibru, eterogenitate și proiectarea materialelor pentru aplicații energetice și electronice. Conduce un grup de cercetare care foloseşte inteligența artificială şi simulările multi-scară pe calculator, pentru a înțelege și anticipa proprietățile fizice ale sistemelor complexe.

Este, însă, preocupat şi de literatură dar și de actorie. A publicat volume de povestiri și poezii, scrise în limba română, și a jucat în serialul american de televiziune „Breaking Bad“, laureat cu 4 premii Emmy.

foto :Cu Vince Gilligan, creatorul serialul american de televiziune „Breaking Bad“