REConCHILLiant cu Daniela Rei Vișan – Știai că Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca pe o stare de BINE fizic, psihic și social?
25 January 2020
Dimensiunea științifică a artei – Cine spune că inteligența artificială nu poate să creeze artă? Lili GAN poate.
27 January 2020

CONSULTAȚII

Sursa FOTO – arhiva personală

26 IANUARIE 2020, ora 14:30

Într-o abordare globală, tutunul ucide peste șapte milioane de oameni, fiind de departe cea mai importantă cauză a deceselor care pot fi prevenite în întreaga lume. Dacă tendințele actuale continuă, tutunul va fi responsabil de pierderea unui miliard de vieți în acest secol, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Progresul vizibil înregistrat prin introducerea legislației privind spațiile fără fum de tutun sau prin avertismentele grafice sunt binevenite, însă în ultimii ani producătorii din industria de tutun au găsit noi alternative la tutunul convențional, așa numitele produse safe, destinate în primul rând tinerilor, respectiv țigara electronică și produsele care folosesc tutun încălzit.În urma studiilor derulate, specialiștii au identificat recent, o nouă afecțiune – EVALI – asociată țigărilor electronice. Subiectul a fost tratat în emisiunea CONSULTAȚII, din data de 26 ianuarie.

Realizator Marilena Frâncu.