”Centenarul revolutiei din octombrie. 100 de ani de represiune” – aceasta este tema conferinţei care are loc în perioada 12 – 15 octombrie, la Cluj Napoca şi la Sighetu Marmației
13 October 2017
Hepatita C. Testează-te acum! Testează-te aici! Campanie de testare gratuită adresată populației
16 October 2017

Ce facem dacă …. ? Sau – Managementul riscurilor pentru infrastructurile de mari dimensiuni, la frontiera româno-bulgară

Vineri 13 oct. 2017, la Biblioteca Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară – Măgurele, a avut loc Conferința Tematică din cadrul Proiectului ”Managementul riscurilor pentru  infrastructurile de mari dimensiuni, la frontiera româno-bulgară.” finanțată prin programul european Interregio.
Este vorba despre crearea unui set de bune practici care să se desfășoară în cazul unei situații de urgență intervenite la vreuna din marile structuri industriale de la frontiera româno-bulgară. Au fost luate în calcul evenimente naturale care pot interveni: inundații, furtuni, cutremure de pământ.
Alături de IFIN-HH, liderul de proiect, sunt angajate: Universitatea din Ruse-Angel Kancev și  asociația Inobridge de pe lângă Camera de Comerț Ruse  din partea Bulgariei și AROTT – Asociația Română pentru Transfer Tehnologic de la Craiova și Asociația Oamenilor de Afaceri de pe lângă Camera de Comerț Dolj, din partea României.  Proiectul a început în 2016 și se va finaliza la începutul anului 2018.
Interviu cu Mitică Drăgușin – director de proiect și Nicolai Mihailov – profesor la Universitatea ”Angel Kanchev” din Ruse.
Realizator: Mihaela Ghiță